1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

MS GPC 2015 - Netradiční report

Na MS GPC 2015 v Las Vegas nastoupilo do bojů o medaile 17 reprezentantů ČR. Naše výprava si vedla skvěle a v konečném zúčtování pak naši borci získali 10 titulů mistra světa, 7 stříbrných medailí a  1 bronzovou. Všem gratulujeme k dosaženým výsledkům a děkujeme za výbornou reprezentaci v Las Vegas. Přehled výkonů a umístění je zde:

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

A teď trochu o MS a městě Las Vegas (zaměříme se trochu netradičně spíše na město).

Při příletu na obrovské letiště Vás čeká slavnostní nápis. Mezi terminály vás pak převáží místní doprava. Všude (i při vyzvedávání zavazadel) vás vítají  herní automaty. Je to jasné, jste ve městě her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Hotel, kde se konají závody, má tři křídla a 29 pater. Při přechodu na místo závodění musíte projít přes hernu. Ta je v každém hotelu. V hotelu kdysi bydlel i Evis Presley. Jeho socha Vás vítá hned při vstupu do haly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Závodí se v jedné obrovské hale. Takže se zde trochu ztrácíme a nějak se "krčíme" v jednom rohu rozlehlé místnosti. Zato máme všichni dost místa a nemačkáme se.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z reklam a filmů jsme nabyli dojmu, že nás čeká obrovské město. První pohled z 24 patra hotelu nás však trochu překvapil. Je vidět hlavní třída a pak již jen pár odbočujících "výpadovek" do okrajových čtvrtí a nebo rovnou pouště. Kolem centra pak je pás rodinných domků se zelení a vše je obklopeno pouští a horami.

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hlavní třída má cca 5 km a dá se projít pěšky. Zkusili jsme to a to zrovna v sobotu, kdy je tu nejvíce lidí. Všude samé herny a nabídka  různých služeb..... Celá hlavní třída svítí a je to jedna velká reklama. Postupně tak procházíte různými známými místy z celého světa: Paříž, New York, Egypt, Londýn, Benátky atd. Šli jsme v noci, to je zajímavější.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Druhý den jsme se pak vypravili na druhou stranu a to ve dne.  Prochází třeba 0,5 km dlouhou prázdnou ulicí bez stínu. Slunce zde opravdu praží. Je to vlastně na poušti a je přes 40.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Trochu shrnutí:

Las Vegas je jedna obrovská herna uprostřed pouště obklopená horami. Pokud někoho potkáte při chůzi na ulici, jsou to většinou turisti.

Hlavní třída má místy 7 proudou ulici (v jednom směru). V sobotu večer je plná. Vše však odsýpá a jezdí. Na oranžovou zastaví a na zelenou jednou a hned. Nikdo nepřechází mimo přechod. Prostě pohoda - oproti ČR.

Jídlo. Zde si pak uvědomíte, že jsme smetiště Evropy a světa. Ty samé značky jídla jako u nás chutnají úplně jinak (to bylo i v Anglii). Prostě se k nám vozí odpad.

Američani jsou pohodoví a přátelští, alespoň co jsme potkali.

Cesta čistého letu nám trvala cca 15 hodin + odbavení + čekání na přestupy. Vcelku se to dá zvládnou. Nejhorší úsek cesty byl do Prahy na letiště a zpět. prostě zase ČR a odpad, neschopnost opravit silnice.....

Ale doma je doma. Už jsme si nějak zvykli na tu naši republiku, malou, střediskovou.

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male