1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Karpatský pohár 2014 - Report

 Karpatský pohár byl pro výpravu ČR velice úspěšný. Naši reprezentanti přivezli  24 prvních míst, 8 druhých a vytvořili 4 nové WR a 6 nových ER:

  • WR - Tomáš Kalenský DL EQ
  • WR - Martin Uher DL RAW
  • WR - Roman Mandík DL RAW
  • WR - František Vincourek DL RAW
  • ER - Irena Dvorská BP RAW
  • ER - Ondřej Kiml DL v trojboji RAW
  • ER - Leona Mikulášková Dřep v trojboji RAW
  • ER - Tomáš Kalenský DL EQ
  • ER - Libor Hurdálek Dřep v trojboji EQ
  • ER - Libor Hurdálek Total v trojboji EQ

Soutěž probíhala ve dnech 24. - 26. října 2014 v nám již známém a často navštěvovaném Bardějově. Pořadatelem byla SAST pod vedením Jána Matěje. Již v předstihu se podařilo vhodným vyjednáváním zajistit možnost tvorby evropských a světových rekordů, což určitě bylo motivačním prvkem pro mnoho účastníků. Soutěž byla po všech stránkách perfektně organizačně zajištěna. Hala byla prostorná, technické zázemí výborné a naši reprezentanti si pochvalovali, že na soutěž stačilo sejít jen o poschodí níž, protože spali ve stejné budově. Informační servis pak zajišťoval Luděk Kalenský.

V průběhu tří dnů do bojů nastoupilo 27 reprezentantů ČR. Všichni podali skvělé výkony s plným nasazením. O všem svědčí i výše uvedená čísla o umístěních a nových ER a WR. K výsledků určitě přispěla i atmosféra mezi závodníky, kteří si pomáhali a povzbuzovali se navzájem. Přehled umístění naleznete v tabulce níže. Odkaz na jednotlivé výsledky je rovněž umístěn níže. O soutěž byl zájem i mezi diváky, protože ji na internetu shlédlo 1.331 diváků, což je 4 pozice ve sledovanosti (pro info na prvních 3 jsou rovněž naše závody: ME GPC v Trutnově a společné MČSR GPC v Bardějově). Výbornou atmosféru soutěže jistě dokresluje i pár fotografií na než naleznete odkaz níže.

Děkuji všem našim závodníkům za výbornou reprezentaci a dosažené výsledky. Byli jste skvělí a bylo mi ctí se s Vámi všemi opět setkat a nastoupit na stejném podiu. Poděkování určitě zaslouží pořadatel a informační servis za skvěle zajištěnou soutěž. Jedním slovem: "Byl to výborný víkend mezi výborným lidmi plný nových setkání a senzačních výkonů!!!!!"

V příštím roce bude pořadatelem naše FČST a Karpatský pohár bude probíhat v ČR 3 týdny po ukončení MS v Americe. Místo bude určeno na valné hromadě v Podivíně. Kromě 4 základních zemí (ČR, SR, Polsko, Ukrajina) oslovíme s pozvánkou i Německo (které již projevilo zájem na ME) a další země.

Těším se s Vámi  všemi na další setkání a to již třeba na MČR v mrtvém tahu v Podivíně 22.11.2014.  

Fotagalerie (klikni): Foto KP 2014

Výsledky: Výsledky KP 2014

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male