1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Úspěšná reprezentace na MS 2014

 V minulém týdnu se z MS GPC v argentinském Iguazú vrátila úspěšná reprezentace ČR. Do bojů nastoupilo 7 závodníků FČST a přivezlo 9 zlatých, 1 bronzovou medaili a 2 nové světové rekordy.:

 

Vlastimil Šafařík T2, do 90ti kg

1. místo Bench RAW 

1. místo v mrtvém tahu RAW  a nový WR  (180 kg)

Michal Šafařík M2, do 110 kg

1. místo Bench RAW 

1. místo mrtvý tah RAW  a nový WR (250 kg)

1. místo trojboj RAW

Jan Suda: Open, 110 kg

3. místo trojboj RAW

Luboš Halenkovský: M2, 110 kg

1. místo trojboj RAW

Panajotis Bachcevanidis: M5, 100 kg

1. místo trojboj RAW

Blanka Hronová: Open, 60 kg

1. místo trojboj RAW - výkon

Hurdálek Libor: M5, 110 kg

1. místo trojboj EQUIP

Za další úspěch FČST lze považovat získání pořádání MS GPC v roce 2017. O tomto jsme vás již informovali.

Mistrovství probíhalo za velké účasti domácích reprezentantů a powerlifterů sousedící Brazílie. Vcelku lze hodnotit průběh akce pozitivně. Prostředí bylo dobré a publikum bylo velice přátelské. Jasně, že se dají vytknou některé věci, jako ostatně všude, ale co chybělo dohnali domácí nadšením, ochotou a přátelskostí. Myslím, že je MS stálo spoustu úsilí a udělali vše pro to , abychom se u nich cítili dobře. Zaslouží si naše poděkování.

Pro účastníky byly připraveny zájezdy na vyhlášené vodopády. Lokalita, zvláště pak pro nás středoevropany, byla velice exotická.

Děkuji všem našim závodníkům za výbornou reprezentaci a gratuluji k výsledkům.

Takže to je k akci MS z pohledu účastníka. Stručně se dá říci, že to bylo jako jinde, akorát v jiném prostředí. Nyní se zkusím podívat na samotnou lokalitu z pohledu turisty. Třeba Vás to bude zajímat.

Nezapomenutelným zážitkem byl výlet na vodopády. Prohlídka trvá několik hodin a můžete si přikoupit i cestu pralesem a vyjížďku na vodopády na člunu. Taky jsme to zkusili a stálo to za to. Zavezou vás několikrát až pod vodopád a je to, jak když na vás lijí kýble vody.

Město Iguazú samo o sobě není příliš velké a dá se přejít z jednoho konce na druhý za 30 až 40 minut. Je plné restaurací, kaváren a obchodů se suvenýry. Život začíná až na večer, kdy se kolem 20:00 zaplní všechna místa početných restaurací. V některých restauracích pak hraje živá hudba. Většinu hostů  tvoří turisté, kteří se ve městě střídají každý den po plných autobusech. Přes den je ve městě mnoho turistů a plno líných psů, kteří leží přede dveřmi obchodů a bez jakékoliv reakce se nechají překračovat.

Za ochutnání stojí steak, který přijde na 130 - 200 Kč za 0,5 kg (podle restaurace).

Argentinci jsou přátelští a rádi se baví a smějí. Českou republiku většinou znají (alespoň se tak tvářili).  Na závodech se pak s námi fotili domácí diváci, že prý fandí ČR. Novinkou pro nás byly výměny triček. Bylo to jak na fotbale. Také jsem 2 trička vyměnil a velice si jich vážím. Pro aktéry to je z pohledů Argentinců čest.

Cesta  trvá dva dny. Samotné lety nám zabraly 17 hodin. Na letištích to většinou klape. V Rio de Janeiru a Buenos Aires byl personál velice přátelský a vstřícný. O to více jsme koukali, když jsme opět přistáli v Lisabonu. Úřednické suché obličeje, přísnější kontroly...... no a jsme doma. Hold slavná EU. (Možná to je neobjektivní pohled způsobený dlouhou cestu a ponocováním).

Pokud máte zájem, můžete se podívat na fotky ze závodů, vodopádů i města. Nijak jsem to nepřebíral, nechal jsem tam vše, ať je vidět, kam se podíval český powerlifting. (Jen některé foto z vodopádů nejsou rozmazané, to jsou všude kapky vody a vodní opar). Pro foto klikni: Foto Iguazú

      

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male