1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

ME GPC 2014 Trutnov - Netradiční report

Vážení přátelé, je velice těžkým úkolem zhodnotit proběhlé ME GPC v Trutnově a zaznamenat výkony, atmosféru a osobní přínosy všech jeho aktérů na pár řádcích. Zkusme se přesto na proběhlé mistrovství podívat, snad trochu netradičně a to z několika různých aspektů.

 Cíl Mistrovství Evropy

Z mého osobního pohledu bylo hlavním cílem posílit pozici FČST v rámci republiky i v Evropském regionu. S tímto cílem jsem před 2 lety předkládal kandidaturu na pořádání ME. Nakolik se nám tento cíl podařilo splnit, můžete posoudit sami. Osobně se domnívám, že česká GPC jednoznačně ukázala, že je federací, která umí pořádat závody i na mezinárodní úrovni a umí si operativně a kreativně poradit s odlišnostmi, které vybočují z běžného stereotypu řešených situací.  Dále se ukázalo, že FČST je schopna dobré týmové práce a to i na složitých projektech.

O pozici FČST ostatně svědčí i samotná účast na ME. Početná startovní listina je výsledkem posilující pozice samotného powerliftingu a i GPC v Evropě a určitě i vnímáním české GPC a jejím obrazem v zahraničí.

Průběh závodu:

Nakladači: Tým nakladačů byl dostatečně početný a nevznikaly tak chyby vyplývající z únavy. Koordinace a řízení týmu probíhaly pod patronací Bohouše Šimka a výsledek byl hodnocen velice dobře závodníky i vedením GPC. I díky týmu nakladačů jsme byli schopni dodržovat stanovený harmonogram.

Informatika: Informační servis pod vedením Luďka Kalenské opět odvedl výbornou práci. Závodníci měli včas relevantní informace a to na podiích i v rozcvičovně. Luděk si bravurně poradil i se sledováním průběhů a informacemi na 2 pódiích současně.

Řízení a harmonogramy: Harmonogramy se dodržely. Trochu oříškem při přípravě bylo vytvoření a uspořádání dvou podií. Konečný výsledek vybočoval z běžného systému řešení, ale v praxi se osvědčil. V pondělí nám ušetřil 2,5  hodiny a v úterý 3 hodiny času. Závodníci přitom nebyli tolik stresováni a v rozcvičovně nevznikal chaos.

Závodníci: Pro mě osobně bylo potěšující zjištění, že závodníci věděli co a jak. Je vidět, že do Trutnova se sjeli skuteční profesionálové. I toto přispělo ke zdárnému průběhu mistrovství. Dalším pozitivním prvkem byla výkonnost závodníků. O kvalitě výkonů svědčí samotné výsledky a řada nových evropských i světových rekordů.

Materiální zajištění: Dalším velice potěšujícím zjištěním bylo, kolik a jaké vybavení je schopna naše federace zajistit z vlastních zdrojů. Řada závodníků z jiných zemí byla překvapena množstvím originálních os. Všechno použité vybavení je ve vlastnictví našich klubů a dle následných rozhovorů se dá očekávat, že materiální zajištění v klubech v budoucnu ještě poroste.

Sponzoři:

Pro ME se podařilo sehnat řadu významných sponzorů, kteří přispěli ke zdárnému výsledku šampionátu. Zatím jsem na mezinárodních soutěžích neviděl takové zajištění pitného režimu a tolik cen pro vítěze. Vše bylo pozitivně vnímáno účastníky ME. Zde skutečně patří velký dík sponzorům: Měst Trutnov, TJ Lokomotiva Trutnov, Muscle Sport, ČEZ Teplárenská, Eleiko, Sportkraft, Fit-pro, Radio Magic. Hotel Patria.

Prognostika:

Před pořádáním Evropy jsem byl některými známými prognostiky zrazován, že není možno uspořádat ME, když nemáme letiště a dokonce ani metro. Jsem rád, že se opět ukázalo, že někteří vizionáři se opět (a již po několikáté v řadě) mýlili a že pro zdárný průběh soutěží není nutnou a jedinou podmínkou přítomnost pražského hradu.

Poděkování:

Pokud chcete něco vytvořit, musíte mít dobrý tým a v powerliftingu to je tým pro realizaci a přípravu a tým závodníků. Já jsem měl to veliké štěstí, že jsem měl k dispozici oba týmy a oba složené z profesionálů a ochotných lidí. Projev a výsledky ME v Trutnově jsou především jejich to je vaší prací, přátelé.

Ještě jednou vám všem děkuji za spolupráci, pomoc a účast. Bylo nám všem ctí s vámi spolupracovat.

Za realizační tým ME - Hurdálek Libor 

                                                                  

 Přípravy v plném proudu

 

  

 

 

 

 

 

Medaile jsou na místě

  

                                                                                        

 

Začínáme!!!!

 

 

  

 

  

Dvě pódia

 

 

    

                                           

 Bohouš a část jeho týmu nakladačů

 

  

 

 

 

ICT centrum s Luďkem

 

 

  

 

 

 A výsledek.... 4 trofeje z pohárů národů!!!!

 

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes622
Za měsícZa měsíc13310
CelkemCelkem1092015
Vaše IP3.147.103.202
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 16
Teď on-line
-