1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

MS GPC 2012 - "Report"

 Obvykle jsme po významných závodech uveřejňovali reporty. Tentokrát pravidlo trochu změníme a pokusíme se přiblížit proběhlé MS GPC 2012 formou rozhovorů. První bude rozhovor se zástupcem vedení FČST a dále budeme uveřejňovat rozhovory s jednotlivými reprezentanty. Důvod této změny je veden praktickou stránkou. Prostor, který bychom chtěli věnovat našim reprezentantům a jejich dojmům, je mimo rámec obvyklého reportu, proto jsme zvolili tuto formu.

Rozhovor po MS GPC 2012 - FČST

Rozhovor s prezidentem FČST Liborem Hurdálkem  

Dosažené výsledky FČST:

   Benchpress RAW - 6. místo národů

   Benchpress Equip - 9. místo národů

   Trojboj RAW - 7. místo národů

   Trojboj Equip - 2. místo národů

1) Jak probíhala příprava FČST na MS GPC?

FČST vznikla v listopadu 2011, takže první polovina roku 2012 se nesla více  ve znamení vzniku naší asociace a jejího prvotního rozvoje. Zpočátku jsme tedy řešili více vnitřní systémy a fungování federace.  Prvním potvrzujícím milníkem stabilizace bylo MČR FČST v Trutnově. Poté jsme se již zaměřili na následný rozvoj. Součástí tohoto rozvoje bylo i proniknutí na nadnárodní šampionáty.  S postupujícími měsíci jsme postupně směrovali své aktivity na blížící se MS GPC. Timing (časování činností) byl zvolen vhodně. Důkazem toho je, že se nám podařilo nejen "rozjet" novou federaci, ale zároveň i vyslat velký a silný tým na MS. Z pohledu počtu účastníků jsme byli třetí nejpočetnější výpravou na MS a to za Slovenskem a Maďarskem.Z pohledu výsledků jsme rovněž uspěli.

2) Jak jsi spokojen s dosaženými výsledky?

Myslím, že výsledky se dají prezentovat jako velký úspěch FČST.  Stačí se podívat na dosažená umístění v pohárech národů. Druhé místo v trojboji Equip je pak přímo fantastické. Tady bychom mohli jmenovat jednotlivé soutěžící, celé to však vidím tak, že umístění v jednotlivých disciplínách je vyústěním síle a vůle všech našich reprezentantů a jejich doprovodu. Stále musíme mít na mysli, že na výsledcích se pak podílí i řada dalších lidí, jejichž jména ani na MS nenajdeme a přesto mají i oni velký podíl na našem úspěchu. Všichni, od závodníků až po fandy, si zaslouží naše velké poděkování a úctu.

Pokud to shrnu, tak naše reprezentace na MS dosáhla nejen výborných výsledků, ale celkově zanechala i velice dobrý dojem.

3) Co tě na MS GPC nejvíce zaujalo?

Tady toho je více. Pokud to vezmu od počátku, tak samozřejmě organizace MS. Očekávali jsme výborné závody, jenže Ján Matej se svým týmem šel ještě za naše představy. Stále však mám radost, že i my jsme alespoň malou kapičkou přispěli ke konečnému výsledku. Podíl na tom má Luděk Kalenský, který seděl za informačním centrem. Samozřejmě, že jsem se hrdě hlásil k tomu, že program je od nás z ČR.

Další mě pak zaujala atmosféra MS. Perfektně fungující organizace umožnila soutěžícím soustředit se na vlastní závody a užívat si je. Výsledkem byla perfektní spolupráce i mezi jednotlivými národními týmy.

Daly by se jmenovat další věci. Zmíním se však již jen o jedné. Myslím, že stejný pocit z MS jako my měly i ostatní národní federace. Reprezentanti USA například chtějí rozšířit svou spolupráci s GPC. Velice spokojeno bylo i vedení ruské federace, které chce rovněž rozšířit spolupráci a účast na aktivitách GPC. To je přeci úspěch, ne?

4) Jak s odstupem času vidíš fungování reprezentantů FČST na MS jako týmu?

Přímo na soutěži to byl výborný pocit. FČST zde fungovala jako živý tým. Účastníci si pomáhali a hecovali se. S odstupem času tento pocit stále přetrvává. Přidává se k tomu však radost, že se snad podařilo vytvořit dobré a fungující jádro naší federace. Tím jádrem mám na mysli i ty, kteří na MS třeba ani nejeli, přesto nám všem pomohli.

5) Jaké jsou plány FČST pro rok 2013?

Hlavním cílem je navázat na výsledky roku 2012 a pokusit se udělat i několik kroků dále. Zatím se to daří. Do FČST vstoupily nové oddíly a základna je veliká (o tom se nám ani nezdálo při založení FČST). Prvním krok však již bude učiněn v listopadu tohoto roku, kdy proběhne Valná hromada, která bude zaměřena především na rok 2013 a další činnost naší federace.

Prvním počinem v roce 2013 pak samozřejmě budou MČR, která tentokrát budou oddělaná a to v trojboji (+ mrtvý tah) a benchpressu. Očekáváme počet soutěžících daleko vyšší než v letošním roce a společná mistrovství by  již nebyla zvladatelná za dva dny.

Dále samozřejmě proběhne příprava na ME GPC (květen - Srbsko) a MS GPC (září - Eger Maďarsko). Důležitá bude i příprava pohárových soutěží. Nové oddíly chtějí také pořádat "pohárovky" a o spolupráci v kalendáři závodů se hlásí i zájemci mimo FČST. Důležité bude vše sladit, aby nejen naši členové, ale i hosté na soutěžích, měli rovnoměrně vyplněnou sezonu a mohli si lift užívat.

Z hlediska organizace a řízení federace již máme řadu nových námětů, které by měly FČST více posunout vpřed a nastavit standardy obvyklé ve fungujících spolcích.

Celý rok 2013 se pak rovněž ponese v přípravě na ME GPC 2014, které bude pořádat naše federace.

Jak je vidět, je toho tedy mnoho. Držte nám palce.

6) Nějaké doplnění závěrem?

Je vidět, že tento rok byl plný činností a práce. Výsledky jsou nad naše očekávání. Stále však je nutno mít na vědomí, že toto vše je výsledek mnoha nadšenců a fandů, kteří posouvají lift dál a skutečně je přibližují heslu: "Liftem se bavíme". Děkuji všem za jejich nasazení a ochotu něco udělat a to bez nároku na odměny.

Na druhé straně se však snažím trochu brzdit spokojenost a nadšení, protože jsou to pouze výsledky prvního roku. Stále říkám: " Překvapit a udělat dobré výsledky může každý, ale opakovat je 5  a 10 let, dovede jen profesionál". Samozřejmě, že přijdou i problémy, to je běžný vývoj. Zde se pak ukáže nakolik jsme stabilní a schopný tým.

Děkuji tedy všem členům, závodníků, fandům, za jejich práci a věřím, že se nám vše dobré podaří zopakovat a posunout dál i v následujících letech.

Výsledky reprezentantů FČST na MS GPC 2012

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pozn.: V posledním sloupci tabulky je uvedena výkonnostní třída, kterou prezentuje dosažený výsledek. Výkonnostní třídy v FČST budou přiděleny k ukončení roku 2012 a to podle nejvýše dosaženého výkonu ze všech závodů: MČR, ME (GPC, WUAP), MS (GPC, WUAP). Přidělení VT bude prezentováno na webových stránkách FČST.

Pro ženy budou VT dopracovány.

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes400
Za měsícZa měsíc7987
CelkemCelkem1086692
Vaše IP3.135.200.211
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 35
Teď on-line
-