1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ME GPC 2024 Trutnov: Informace

Na FČST Google  byly vloženy informace pro ME GPC 2024 v Trutnově. Informace jsou prozatím v angličtině. Nicméně harnonogram soutěže a harmonogram vážení jsou srozumitelné. Informace pro závodníky FČST, jak se přihlásit a nominovat, budou včas zveřejněny na našem FB a webu. Postup bude stejný jako minulé roky. Uzávěrka přihlášek pro FČST bude 3.4.2024, takže máme ještě čas. Pro vstup na informace klikni zde: ME GPC 2024

Číst dál: ME GPC 2024 Trutnov: Informace

ME GPC 2024 Trutnov: Logo

Představujeme Vám logo pro ME GPC 2024 v Trutnově. Možná se zeptáte, proč zrovna rytíř. Postava rytíře vychází z pověsti o založení města Trutnova. 

Tato pověst vypráví, že když lidé kdysi město Trutnov založili, potřebovali hodně dřeva. Do lesů u Trutnova se proto vydali dva dřevorubci. Přiletěl tam Havran, podle kterého dřevorubci zjistili, že se v lese něco děje. Uviděli draka a běželi zpět do města. Dřevorubci poslali zprávu rytíři Trutovi. Rytíř Trut šel do jeskyně a zabil hrozného draka. Na jeho počest jej pojmenovalo město Trutnov.

Číst dál: ME GPC 2024 Trutnov: Logo

ME GPC 2024 Trutnov: Termín

Mistrovství Evropy GPC 2024 proběhne ve dnech 15. - 19. května 2024 v Trutnově (ČR). Harmonogram bude zveřejněn do týdne. 

MČR v MT Vrchlabí 2023: Poděkování

Dne 4.11.2023 proběhlo ve Vrchlabí v Kulturním domě Střelnice mezinárodní mistrovství ČR - FČST v mrtvém tahu. Pořadatel a organizátor Powerlifting Vrchlabí navázal na své předcházející úspěchy v pořádání soutěží a i tentokrát zajistil mistrovství na vysoké úrovni. Když k tomu připočteme profesionální přístup závodníků, vychází nám soutěž, která snese srovnání s vyššími mezinárodními soutěžemi. Delegovaní rozhodčí FČST, díky svým mezinárodním, zkušenostem nastavili a udrželi hodnocení odpovídající ME a MS. Takže kdo "prošel" Vrchlabím, "projde" bez problémů i na mezinárodních soutěžích GPC. Diváci a doprovod, jako vždy ve Vrchlabí, vytvořili skvělou atmosféru, která umocnila sportovní zážitek. Díky Vám všem, přátelé - pořadatelům, organizátorů, závodníkům, rozhodčím, divákům a doprovodu za krásný závod plný nezapomenutelných zážitků. Byli jste skvělí a mně bylo ctí a potěšením být u toho všeho s Vámi. Gratuluji všem závodníkům k dosaženým výkonům.

Číst dál: MČR v MT Vrchlabí 2023: Poděkování

MS GPC 2023 poděkování

Ve dnech 9. - 15. 10. 2023 proběhlo v Maďarsku MS GPC v powerliftingu a jeho disciplínách. Na mistrovství bylo zaznamenáno celkem 830 startů a z toho bylo 111 startů reprezentace FČST a FČST tak byla nejpočetnějším zahraničním týmem celého MS. Naše výprava si vedla velice skvěle a přivezla z MS celkem 95 medailí (60 zlatých, 23, stříbrných a 12 bronzových). Čeští reprezentanti vytvořili 10 nových světových rekordů a 11 evropských. Dále pak získali i cenné pozice v absolutních hodnoceních.

Svými výsledky a vystoupením zanechala naše výprava na MS dobrý dojem a potvrdila tak, že FČST patří právem mezi špičky světového powerliftingu. 

Gratuluji všem závodníkům k dosaženým výsledkům.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem našim reprezentantům, doprovodu i fandům za skvělou reprezentaci. Bylo mi ctí a potěšením být s vámi všemi v jednom týmu na MS GPC 2023. Máme skutečně skvělý tým a můžete na to být opravdu hrdí, protože toto vše je vaše zásluha a výsledek vaší dlouholeté činnosti.

Číst dál: MS GPC 2023 poděkování

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male