1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ME GPC 2024 Trutnov: Nominační pokyny

Termín soutěže: 15. – 19. 05. 2024

Informace a harmonogram: jsou uloženy na datovém úložišti FČST disku Google - odkaz níže

Postup přihlášení

  • Přihlášku vytváří vedoucí klubů (přihlášení je možné pouze přes vedoucího klubu).
  • Vedoucí klubů zašlou vyplněnou přihlášku na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 3.4.2024

    Číst dál: ME GPC 2024 Trutnov: Nominační pokyny

MČSR v BP & BC 2024 Vsetín: Propozice a online přihláška

Přátelé, kamarídi, fandové liftu, zveme Vás na Mezinárodní mistrovství ČR a SR v benchpressu a bicepsovém zdvihu.

Místo konání: Vsetín, Vsetínská sportovní hala , ul. Na Lapači 394

Termín konání: 27.dubna.2024

Uzávěrka přihlášek: 25. března 2024. Po tomto termínu bude přihlášení možné se souhlasem pořadatele a s příslušnou penalizací.

MČSR je otevření i pro nečleny GPC (FČST) a jedná se o nominanní soutěž na MS GPC 2024 v Trnavě.

Zde jsou odkazy na informace a a další dokumenty

Informace: MČSR Informace

Online přihláška: https://powerlifter-vsetin.itmedia.cz/

Startovní listina: MČSR Startovní listina

Těšíme se na Vás, přátelé.

 

Doplnění kalendáře soutěží FČST 2024

Na základě dohody mezi FČST a AWPC Slovakia dojde k reciprokému zařazení národních mistrovství do kalendářů soutěží u uvedených federací. Z tohoto důvodu bude MČSR v BP a Bicepsu ve Vsetíně prezentováno na stránkách AWPC Slovakia a Open MSR v BP a DL & Open MSR v Trojboji budou zařazeny do kalendáře soutěží FČST. Naši členové se takto mohou obou uvedených MSR zúčastnit bez omezení. Na obou uvedených MSR se však nemohou plnit nominace na mezinárodní závody GPC. V současné době je v kalendáři soutěží FČST 20 akcí.

Pro vstup na kalendář klikni zde: Kalendář FČST 2024

Nominace na soutěže GPC 2024

Nominace na mistrovské soutěže GPC v roce 2024 byly schváleny v následující podobě:

1) Nominace na ME GPC 2024 Trutnov

Nominace na ME je otevřená, tzn. že není vyžadována účast na nominační soutěži. Závodník se tedy může přihlásit přímo přes svého vedoucího klubu a výkonnost závodníka potvrdí vedoucí klubu podáním přihlášky do nominace.

Číst dál: Nominace na soutěže GPC 2024

ME GPC 2024 Trutnov: FB událost

Byla vytvořena FB událost pro ME GPC 2024 v Trutnově. Upozorňujeme, že toto je jediná a správná FB pro ME, vytvořená a spravovaná pořadatelem ME.

Pro vstup klikni zde: ME GPC 202 FB událost.

Číst dál: ME GPC 2024 Trutnov: FB událost

ME GPC 2024 Trutnov: Informace

Na FČST Google  byly vloženy informace pro ME GPC 2024 v Trutnově. Informace jsou prozatím v angličtině. Nicméně harnonogram soutěže a harmonogram vážení jsou srozumitelné. Informace pro závodníky FČST, jak se přihlásit a nominovat, budou včas zveřejněny na našem FB a webu. Postup bude stejný jako minulé roky. Uzávěrka přihlášek pro FČST bude 3.4.2024, takže máme ještě čas. Pro vstup na informace klikni zde: ME GPC 2024

Číst dál: ME GPC 2024 Trutnov: Informace

ME GPC 2024 Trutnov: Logo

Představujeme Vám logo pro ME GPC 2024 v Trutnově. Možná se zeptáte, proč zrovna rytíř. Postava rytíře vychází z pověsti o založení města Trutnova. 

Tato pověst vypráví, že když lidé kdysi město Trutnov založili, potřebovali hodně dřeva. Do lesů u Trutnova se proto vydali dva dřevorubci. Přiletěl tam Havran, podle kterého dřevorubci zjistili, že se v lese něco děje. Uviděli draka a běželi zpět do města. Dřevorubci poslali zprávu rytíři Trutovi. Rytíř Trut šel do jeskyně a zabil hrozného draka. Na jeho počest jej pojmenovalo město Trutnov.

Číst dál: ME GPC 2024 Trutnov: Logo

ME GPC 2024 Trutnov: Termín

Mistrovství Evropy GPC 2024 proběhne ve dnech 15. - 19. května 2024 v Trutnově (ČR). Harmonogram bude zveřejněn do týdne. 

MČR v MT Vrchlabí 2023: Poděkování

Dne 4.11.2023 proběhlo ve Vrchlabí v Kulturním domě Střelnice mezinárodní mistrovství ČR - FČST v mrtvém tahu. Pořadatel a organizátor Powerlifting Vrchlabí navázal na své předcházející úspěchy v pořádání soutěží a i tentokrát zajistil mistrovství na vysoké úrovni. Když k tomu připočteme profesionální přístup závodníků, vychází nám soutěž, která snese srovnání s vyššími mezinárodními soutěžemi. Delegovaní rozhodčí FČST, díky svým mezinárodním, zkušenostem nastavili a udrželi hodnocení odpovídající ME a MS. Takže kdo "prošel" Vrchlabím, "projde" bez problémů i na mezinárodních soutěžích GPC. Diváci a doprovod, jako vždy ve Vrchlabí, vytvořili skvělou atmosféru, která umocnila sportovní zážitek. Díky Vám všem, přátelé - pořadatelům, organizátorů, závodníkům, rozhodčím, divákům a doprovodu za krásný závod plný nezapomenutelných zážitků. Byli jste skvělí a mně bylo ctí a potěšením být u toho všeho s Vámi. Gratuluji všem závodníkům k dosaženým výkonům.

Číst dál: MČR v MT Vrchlabí 2023: Poděkování

MS GPC 2023 poděkování

Ve dnech 9. - 15. 10. 2023 proběhlo v Maďarsku MS GPC v powerliftingu a jeho disciplínách. Na mistrovství bylo zaznamenáno celkem 830 startů a z toho bylo 111 startů reprezentace FČST a FČST tak byla nejpočetnějším zahraničním týmem celého MS. Naše výprava si vedla velice skvěle a přivezla z MS celkem 95 medailí (60 zlatých, 23, stříbrných a 12 bronzových). Čeští reprezentanti vytvořili 10 nových světových rekordů a 11 evropských. Dále pak získali i cenné pozice v absolutních hodnoceních.

Svými výsledky a vystoupením zanechala naše výprava na MS dobrý dojem a potvrdila tak, že FČST patří právem mezi špičky světového powerliftingu. 

Gratuluji všem závodníkům k dosaženým výsledkům.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem našim reprezentantům, doprovodu i fandům za skvělou reprezentaci. Bylo mi ctí a potěšením být s vámi všemi v jednom týmu na MS GPC 2023. Máme skutečně skvělý tým a můžete na to být opravdu hrdí, protože toto vše je vaše zásluha a výsledek vaší dlouholeté činnosti.

Číst dál: MS GPC 2023 poděkování

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male