1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

ME WUAP 2012 - Horn (2)

I zástupci Power Břeclav si vedli úspěšně na ME WUAP 2012, jmenovitě Michal Puzrla, Marek Hlaváč, Martin Vaško a Radovan Kaděra. Nejprve ve středu soutěžili benčaři.

 

V juniorské kategorii vybojoval Michal Puzrla zlatou medaili. Michal zakládal na čince naložené na 170 kg. Tuto váhu zdolal Michal RAW, brali jsme to opravdu jako první a zajišťovací pokus. Poté se oblékl do soutěžního dresu a nechal naložit 230 kg. Bohužel tuto váhu již ani v jednom ze dvou zbývajících pokusů neměl uznanou. Oba pokusy dostal nahoru, ale verdikt rozhodčích byl nekompromisní. Byla to však Michalova první velká soutěž a proto jsme s výsledkem i tak spokojeni. Michal poznal, jak na velkých závodech působí stres a do budoucna mu to jistě mnohé dalo. Druhým z benčařů byl Marek Hlaváč, který po opravdu krásném boji se Srbem Mihajlovičem a polákem Kozlowskim nakonec bral bronzovou medaili, když zatlačil v novém osobním rekordu 255 kg. Rozdíl zde však byl jen minimální, Srb který zvítězil zvládl 262.5 kg a Polák 260 kg. Zbývá snad jen dodat že oba naši benčaři soutěžili v hmotnostní kategorii do 125 kg.

Vpátek potom nastupovali těžké kategorie v trojboji. Martin Vaško jako zástupce nejtěžší váhové kategorie nad 140 kg konečně zdolal hranici 900 kg v totalu, když dřepl krásných 380kg, zabenčoval 225 kg a v mrtvém tahu vytvořil světový rekord kategorie 140+ výkonem 302.5 kg. Obzvláště dřepy Martinovi šly velmi pěkně a potenciál pro zlepšení má ještě velmi velký. Zlatá medaile Martina i nás velmi těšila, ale nejvíce rádi jsme byli za jeho krásný trojboj 907.5 kg. Radovan Kaděra závodil v kategorii do 125 kg. Dřepnul 350 kg, v benči zapsal však pouze základ 240 kg. 260 kg činku vždy dostal nahoru, ale ne podle představ rozhodčích. Na mrtvole se mu ale dařilo, výkonem 340 kg vytvořil také nový světový rekord. Čtvrtým pokusem zvedl 352.5 kg, ale technika již nebyla tak striktní, a tak rozhodčí pokus také neuznali. Jeho výkon 930 kg však stačil jak na Rakušáka Zehethofera, který nezvedal 850 kg tak Švýcara Eyholzera s 830 kg, kteří skončili na druhém a třetím místě.

Co se týče šampionátu WUAP, organizace byla bezchybná. Dodržovaly se jak časy, tak jiná nastavená pravidla.  Evropský Šampionát proběhl jako před dvěma lety ve velké sportovní hale v Hornu, kde měli soutěžící k dispozici perfektně vybavenou rozcvičovnu s dostatkem místa, kavárnu s možností občerstvení, pěkné sociální zařízení a možnost byla i poobědvat za solidní cenu. Celkově bylo nahlášeno asi 250 startujících, takže se čekala velká účast, která se nakonec potvrdila. Celá naše výprava byla spokojena a zbývá jen dodat, že takové závody by měly být standardem a mělo by jich být co nejvíce.

RK

Reprezentanti FČST tak zanechali v Hornu dobrý dojem v součtu přinezli 4 zlaté, 1 stříbrnou a 3 bronzové medaile a vytvořili 7 nových světových rekordů. Všem reprezentantům a jejich doprovodu děkujeme za reprezentaci a gratulujeme k výsledkům.

LH

                                                                                 Marek přestoupil do 125 a konečně je z něho kus chlapa.

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes839
Za měsícZa měsíc13106
CelkemCelkem1076663
Vaše IP54.167.52.238
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 31
Teď on-line
-