1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Výsledky hospodaření 2019

Máme zda příjemnou zprávu. Za rok 2019 vykázala naše federace zisk 46.468 Kč a celkem máme k dispozici 283 tisíc. Kč. FČST je tedy finančně zdravá a v rozboru níže se můžete ujistit, jak byly vámi vložené členské příspěvky využívány a jak s nimi bylo hospodařeno.

Příjmy za rok 2018 činily 156.200 Kč a byly realizovány jen členskými poplatky příslušného roku. Náklady pak činily 109.732 Kč. Největší podíl nákladů a to 70.000 činily příspěvky na soutěže pod hlavičkou FČST. Rozbor nákladů a výnosů je obsažen v následujícím obrázku a výkladu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak bylo uvedeno výše, veškeré naše příjmy v roce 2019 jsou pouze ze členských příspěvků.

Náklady pak jsou realizovány na oblasti dle specifikace v obrázku:

  1. Příspěvky na soutěže: Jde o příspěvky na soutěže pod hlavičkou FČST. FČST přispívá pořadatelům soutěží a přispívá tak na zvýšení úrovně našich soutěží. Jde o jednu z forem pomoci pro organizátory našich soutěží.
  2. Nákupy licencí: Jde o platby za licence pro rok 2019 za GPC, GPA, IPO, WRPF.
  3. Rozhodčí na MČR:  Delegované rozhodčí na MČR zajišťuje a hradí federace.
  4. Poháry PWL GP: Poháry pro vítěze Powerlifitng GP 2018. Celkem 6 pohárů.
  5. Webhosting a doména FČST: Zajištění provozu webových stránek FČST.
  6. Bankovní operace: Nelekněte se, neplatíme takové poplatky. Náš účet je veden u jedné z nejlacinějších bank v ČR. Tato hodnota jde především na vrub změny kurzů. Když vyhlásíme podmínky nominace a kolik budou platit závodníci startovné v Kč, odhadujeme kurz týdny dopředu. Při odeslání do zahraničí se však již platí v cizí měně a kurz se může změnit. Většinou nastavujeme nižší kurz. Z tohoto pak vyplývá, že naši reprezentanti byli na startovném dotování z prostředků FČST celkem ve výši 5.680 Kč. Takže peníze se neztratily, ale na každý start na zahraničních soutěžích jsme přispěli částkou cca 25 Kč (celkem bylo na ME a MS 222 startů). Nebo-li jinak, skutečný kurz byl v průměru asi o cca 45 haléřů vyšší, než jsme odhadovali a při tom velikém počtu startů na ME a MS jsme dospěli k této částce.

Celkově tedy zisk za rok 2019 činil 46.468 Kč. Nerozdělený zisk z minulých let pak představuje hodnotu 225.957 . A nerozdělený zisk v EUR přepočtený na Kč pak 11.250 Kč. Celkově má FČST k dispozici 283.675 Kč na svou činnost. Nerozdělený zisk z minulých let byl vytvořen ze zisků jednotlivých let od počátku zahájení činnosti federace a příjmy v těchto letech byly pouze ze členských příspěvků a od pořadatele ME a MS GPC v Trutnově.

Za Výbor FČST

Hurdálek Libor

 

 

 

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male