1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Luděk Kalenský - Rozhovory před MČR

Jméno: Luděk Kalenský

Luděk je autor a šéf počítačového centra na závodech naší federace a s jeho výkony se všichni účastníci bez vyjímky setkají na našich soutěžích.

Váhová kategorie: něco přes 80

Věková kategorie: letos Masters

Výkony: někdy nad očekávání

Klub: nejbližší Powerlifting Trutnov

1) Co považuješ za svůj největší úspěch v liftu?

První zkušenosti s liftem jsem měl jako divák a fanda. Poté jsem byl osloven, zda bych nezvládl funkci PC obsluhy na MČR v Trutnově. Problém byl v tom, že nebyl vytvořen jednotný software, jak tomu je dnes. Nezbylo tedy nic jiného, než začít využívat excel, pomoci si makry a různými funkcemi. Dnes je software tak zaktualizován, že je schopen poskytnout informace závodníkům, divákům i nakladačům. Hlídá také rekordy, a to od národních až po světové (pokud je ovšem databáze naplněna :-), pomáhá s vyhodnocením atd. Největším úspěchem je vůbec to, že zvládneme uspořádat závody a soutěžící odjíždějí domu spokojeni.

2) Jak probíhá příprava na MČR?

Co se týče změn, udělal jsem nová světla včetně časomíry, monitor bude přímo u soutěžících s dalším monitorem pro nakladače. Čas spouští hlavní rozhodčí, který nejlépe vidí, zda je činka připravena. Světla jsou udělána tak, že je možné zablokovat možnost změny po zmačknutí tlačítka hlavním rozhodčím. To zajistí, aby nebylo možné měnit rozhodnutí. Zobrazení výsledků z pokusu zůstane svítit tak dlouho, jak určíme. Při zmačknutí se automaticky resetuje čas na 60 sekund. Myslím, že to je velké plus pro celý běh závodů, hlavně odpadá práce obsluze u PC , kde sedívám. Celá obrazovka se současně přenáší na monitor obsluhy, projektor i monitor v rozcvičovně. Kolikrát jsem přes kameramany a diváky neviděl na světla, tím je problém vyřešen. Pro hladký chod závodů jsou použity 3 PC propojeny sítí, 5-6 monitorů, projektor, tiskárna a další drobnosti, switch, videozesilovače, kabeláž, webkamera. Na kameru bych zapomněl, PC u monitoru světel a časomíry současně umožňuje nahrávání videozáznamu. Vše mohu ovládat ze stanoviště obsluhy. Dobrým tahem byl nákup tiskárny s možností dotisku diplomů. Zpracování výsledků připravuji na každou soutěž individuálně. Na připravovaném MČR je třeba problém využít volně dostupný program, který nedokáže rozdělit závodníky, kteří jdou v jedné skupině, na EQ - RAW , pár jich půjde trojboj, někdo jenom benchpress a do toho někdo jenom mrtvý tah. Rozdělení a zpracování je pak dosti náročné . Software umožňuje i hlídání 3 rekordů (národní, ER, WR) u každého pokusu, to na MČR zatím nebude využito.

3) Jaké jsou tvé tréninkové metody?

Tréning je založen na tom, že spustím 2-3 počítače, zkouším vzájemnou komunikaci, zátěž a spolehlivost. Nasimuluji skupiny, výsledky, různorodost vyhlášení a zkouším, zda vše jede, jak potřebuji.

4) Kdo jsou tvoji tréninkoví partneři?

Počítače, monitory, internet, kabely, pájka, cín, kalafuna, schémata, kabely, zesilovače VGA, switche, webkamera...

Začal jsem spolupracovat s firmou TechSoup, která zajišťuje distribuci software neziskovým organizacím za symbolické ceny, doporučuji všem a s fy LMS Software, té bych chtěl poděkovat za vývoj světel, uvidíte na MČR..

5) Kdo ti je největší oporou v přípravě?

Zjišťuji, že co si neudělám, někdo udělá i podle podrobného návodu úplně jinak. A teď vážně, rodinka, pochopení a domácí pohoda je nenahraditelná...

6) Věnuješ se i doplňkovým sportům a jakým?

Pravidelně chodím do práce, snažím se pochopit základy programování, automatizaci procesů a vše kolem moderních technologií, obnovitelných zdrojů, atd...

7) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Vzhledem k tomu kolik mám přátel, zjišťuji, že moje zábava jsou montáže, opravy a údržba. Když už se najde nějaký volný čas, tak asi posezení s přáteli u grilovačky s dobrým občerstvením.

8) Jakých dalších soutěží se chceš účastnit?

Jsem rád, že jsem byl osloven a mohu se účastnit letošního MČR FČST, příprava je v plném nasazení. A co bude dál, uvidíme, snad budou pohárovky...

  

  

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male