1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Informace pro závodníky na ME GPC

Na ME budou někteří z Vás poprvé, proto jsme připravili přehled informací, které vám usnadní vstup do soutěže. Prosím, věnujte tomu pozornost.

  1. Kontrola vybavení – Na ME a MS GPC probíhá u každého závodníka kontrola vybavení. Kontrola je vždy během vážení a technický komisař prohlédne Vaše vybavení a pokud vyhovuje, označí jej razítkem. Takže si vemte na vážení i své vybavení (singlet, všechny bandáže, dresy, opasek). Týká se to závodníků EQ i RAW! Pokud nebudete mít označené vybavení, nebude Vám uznán pokus v soutěži ani případný rekord.
  2. Registrace – Probíhá v rámci vážení. Vemte si s sebou občanský průkaz, nebo pas. Bez dokladu identifikace nebudete zaregistrováni.
  3. Vážení – Pokud při Vážení zjistíte, že Vám váha nevyhovuje a chcete ještě poslední deka shodit, řekněte, že přijdete ještě jednou, ať to nezapisují. Nic nepodepisujte a vraťte se později. Jakmile to podepíšete, nejede přes to vlak a jste zváženi. Další vážení samozřejmě musíte stihnout v termínu vedeném v harmonogramu.
  4. Podpis registrace. – Po zvážení a registraci Vám předloží k podpisu registrační kartu. Budou na ní vaše osobní údaje, tělesná hmotnost a základní pokusy. Vše si zkontrolujte a pokud souhlasíte podepište. Pokud je v kartě chyba, požádejte o změnu. Pozdější reklamace je pak zbytečná. Součástí karty je i „Idemnity“ – to je text v pojetí, že startujete na vlastní nebezpečí. Podobný text podepisujete i na našich závodech v ČR při vážení.
  5. Hlášení pokusů – Základní pokusy, zapsané při registraci můžete kdykoliv změnit. Nejpozději však 5 minut před započetím prvního pokusu vaší skupiny (to je startu vaší skupiny). Pozor, tato změna je možná jen jednou a můžete váhu zvýšit i SNÍŽIT! Ihned po prvním pokus hlaste další pokus a to do 1 minuty (projde i 90 vteřin). Pokus se nehlásí ústně, ale vyplní se na lístek, kterých bude všude plno. Lístek se předá u ICT. To samé platí pro případný 4. pokus o rekord. Pokud to neuděláte, pokus je neplatný.
  6. Změny váhy nahlášených pokusů - Základní pokusy, zapsané při registraci můžete kdykoliv změnit. Nejpozději však 5 minut před započetím prvního pokusu vaší skupiny (to je startu vaší skupiny). Pozor, tato změna je možná jen jednou a můžete váhu zvýšit i SNÍŽIT! Nahlášené 2. pokusy již nesmíte měnit. U trojboje není možno měnit nahlášené hmotnosti činky pro třetí kolo ve dřepu a tlaku na rovné lavici. Můžete však měnit hmotnost činky u Mrtvého tahu, pokud pro Vás nebyl řečeno „činka je připravená“. U MT můžete i 1 x ve druhém pokusu změnit hmotnost činky pro 2. pokus.
  7. Změny hmotnosti pokusu – změna je možná nejméně o 2,5 kg. Max změna není omezena. Omezení je u 4. pokusu o rekord - Zde je povolena změna max. o 20 kg nad 3. pokus. (Pouze u 4. pokusu). U soutěžních pokusů neomezeno. Překonání stávajícího rekordu je možné minimálně o 0,5 kg
  8. Postup soutěže. – vše je všude stejné, takže máte zkušenosti z našich soutěží. Jen si hlídejte pořadí na prvním startu. Díky změnám základních pokusů se může změnit Vaše pořadí.
  9. Technika, povely, hloubka dřepu, pauzy – Vše znáte z našich soutěží a pokud jste prošli na naší soutěži. Můžete být bez obav a v klidu. Na našich soutěžích rozhodují akreditovaní mezinárodní rozhodčí GPC a všichni národní mají dlouhodobé zkušenosti z mezinárodních soutěží (jako závodníci). Takže všichni zapadají do standardu rozhodování uplatňovaného na mezinárodních soutěžích.
  10. Trika a doplňky. – Na trikách je povolena jakákoliv reklama, obrázek nebo nápis. Pozor, nesmí to však být hanlivé, sprosté, urážející a nábožensky a jinak orientované. Takže prosím, obrázky v podobně různých orgánů, které si někdy magnesiem kreslíte na záda, raději ne.

Snad zatím vše. Vypadá toho dost, ale jak jsem uvedl, pokud jste prošli našimi soutěžemi a to všichni ano a jak jsem zaznamenal všichni v pohodě a se statusem profesionála, tak to bude pohoda a procházka růžovým sadem. Drží Vám všem palce. A kdyby něco, budu na místě.

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male