1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Články

Výsledky hospodaření 2018

Hned první zpráva v novém roce je příznivá. Za rok 2018 vykázala naše federace zisk 43.924 Kč a celkem máme k dispozici celekem 237 tisíc. Kč. FČST je tedy finančně zdravá a v rozboru níže se můžete ujistit, jak byly vámi vložené členské příspěvky využivány a jak s nimi bylo hoslodařeno.

Příjmy za rok 2018 činily 153.700 kč a byly realizovány jen členskými poplatky příslušného roku. Náklady pak činily 109.776 kč. Největší podíl nákladů a to 59.900 činily příspěvky na soutěže pod hlavičkou FČST. Rozbor nákladů a výnosů je obsažen v následujícím obrázku a výkladu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak bylo uvedeno výše, veškeré naše příjmy v roce 2018 jsou pouze ze členských příspěvků.

Náklady pak jsou realizovány na oblasti dle specifikace v obrázku:

  1. Příspěvky na soutěže: Jde o příspěvky na soutěže pod hlavičkou FČST. FČST přispívá pořadatelům soutěží a přispívá tak na zvýšení úrovně našich soutěží. Jde o jednu z forem pomoci pro organizátory našich soutěží.
  2. Nákupy licencí: Jde o platby za licence pro rok 2018 za GPC, GPA, IPO, WRPF.
  3. Rozhodčí na MČR:  Delegované rozhodčí na MČR zajišťuje a hradí federace.
  4. Delegát pro rekordy GPC. Pro uznávání evropských a světových rekordů GPC musí být na soutěži přítomen příslušný dlegát. Federace pak delegátovi hradí ubytování a cestu. (cesta delegáta v roce 2018 byla hrazena z účtu EUR, který není ve výsledovce obsažen).
  5. Banner FČT: V roce 2018 byl pro nový vyizuální styl FČST zhotoven nový velkoplošný banner. Mohli jste jej vidět na MČR v Trutnově. Banner bude dále užíván i na ostatní MČR FČST.
  6. Poháry PWL GP: Poháry pro vítěze Powerlifitng GP 2018. Celkem 6 pohárů.
  7. Webhosting a doména FČST: Zajištění provozu webových stránek FČST.
  8. Bankovní operace: Nelekněte se, neplatíme takové poplatky. Náš účet je veden u jedné z nejlacinějších bank v ČR. Tato hodnota jde především na vrub změny kurzů. Když vyhlásíme podmínky nominace a kolik budou platit závodníci startovné v Kč, odhadujeme kurz. Při odeslání do zhraničí se však již platí v cizí měně a kurz se může změnit. Většinou nastavujeme nižší kurz. Z tohoto pak vyplývá, že naši reprezentanti byli na startovném dotování z prostředků FČST celkem ve výši 1.452 Kč. Takže peníze se neztratily, ale na každý start na zahraničních soutěžích jsme přispěli částkou cca 10 Kč. Nebo-li jinak, skutečný kurz byl v průměru asi o 14 haléřů vyšší, než jsme odhadovali.

Celkově tedy zisk za rok 2018 činil 43.924 Kč. Nerozdělený zisk z minulých let pak představuje hodnotu 182.033 . A nerozdělený zisk v EUR přepočtený na Kč pak 11.250 Kč. Celkově má FČST k dispozici 237.037 Kč na svou činnost. Nerozdělený zisk z minulých let byl vytvořen ze zisků jednotlivých let od počátku zahájení činnosti federace a příjmy v těchto letech byly pouze ze členských příspěvků a od pořadatele ME a MS GPC v Trutnově.

 

 

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male