1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Články

MČR v BP a MT 2018 Trutnov: Poděkování

Ve dnech 10. - 11. listopadu 2018 proběhlo v Trutnově Mezinárodní mistrovství ČR v Benchpressu a mrtvém tahu. Do soutěže se přihlásilo 227 závodníků ke 302 startům. Jak bývá zvykem, chtěl bych se trochu vrátit k proběhlému mistrovství i když tentokrát je to pro mě složitější, protože sedím na dvou židlích a částečně hodnotím sám sebe. Přesto se domnívám, že tým pořadatelů od nakladačů, přes ICT, Honzu Pianku, rozhodčí, zvukaře a "neviditelných dělníků" z klubu Powerlifting Trutnov si zaslouží uznání a poděkování. Všichni mi byli velkou oporou a bez nich by MČR neproběhlo. Velký podíl na samotném průběhu pak mají závodníci.

Přijelo jich opravdu dost a všichni byli výborně připraveni o čemž svědčí že na MČR bylo vytvořeno 16 nových světových rekordů a 18 evropských.  Mě, jako pořadatele,  a i mé kolegy zaujaly především 3 věci. První z nich je, že přestože na MČR byla spousta nováčků, vše probíhalo hladce a nedocházelo ke zdržování. Díky tomu vše běželo v pohodě a klidu. Další pak, když jsme ráno přišli do sálu, bylo všude perfektní čisto. Vím, že si toho málokdo všimne, ale pořadatele to vždy praští do očí. Pořádali jsme řadu soutěží, ale takový pořádek po návštěvnících jsme ještě neviděli. Nikde nic rozlitého, nikde se nepovalovaly odpadky a lahve, kotouče byly na místech. Nádhera. A pak další, co nás zaujalo, výborná atmosféra. Po těch letech závodění, pořádání soutěží a především zkušenosti s publikem z historického šermu jsme se naučili atmosféru cítit. Tady byla jedinečná. Klid, pohoda a přátelství. Samozřejmě těch věcí, kterých jsme si všimli bylo více, ale tyto 3 jsme chtěli vypíchnout. Možná to zde vyznělo jako klišé, ale nešlo o tom nenapsat.

Prostě přátelé, bylo to Vaše mistrovství a díky Vám všem, že jste nelenili a přijeli nám pomoc jej uspořádat. Je to radost a čest spolupracovat s takovým dobrým a velkým týmem nadšenců. Všem Vám za všechny pořadatele děkuji a těším se na další soutěže.

     

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male