1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Mirek Svoboda - Rozhovory před MČR

Jméno: Mirek Svoboda

Váhová kategorie: 100kg RAW

Věková kategorie: Junior

Výkony: 210 - 140 -  240 (Dřep - Benč - Mrtvý tah)

Klub: Powerlifting Trutnov

1) Co považuješ za svůj největší úspěch v liftu?

Před vánoci jsem se účastnil svých prvních závodů v Teplicích na Pozvedu. Byla tam naprosto perfektní atmosféra, díky které jsem nad své očekávání pozvedl činku s 235kg a umístil se na 2. místě v kategorii „příchozí".

2) Jak probíhá příprava na MČR?

Zatím nedokážu objektivně posoudit, zda je příprava dostatečná, či nikoli. Jsou to prakticky mé druhé závody a zkušenosti jsou stále velmi malé. Ale co se týče tréninkové přípravy, tak ta probíhá 4krát v týdnu a o víkendech se zaměřuji na kardio a relax.

3) Jaké jsou tvé tréninkové metody?

O nějakých extra metodách se tu nedá zatím hovořit. Snažím se spojit silový trénink s fyzičkou, kterou potřebuji k dalším aktivitám. Samozřejmě sem patří kvalitní strava a patřičný odpočinek.

4) Kdo jsou tvoji tréninkoví partneři?

K mému nadšení jsou to zaběhlí lifteři, kteří již mají ohromné zkušenosti a jsou ochotni je předat dál. Jedná se o Pavla Čížka, Martina Vaška a Dušana Poncera.

5) Kdo ti je největší oporou v přípravě?

Samozřejmě, že tréninkoví partneři. Bez nich by mě nikdy ani nenapadlo věnovat se tomuto sportu aktivněji, než „jen" v posilovně. Jak tvrdí jeden z nich, tak „je třeba se někam zapsat".

6) Věnuješ se i doplňkovým sportům a jakým?

Ano, mohly by se rozdělit podle sezóny. V letních měsících upřednostňuji běh, horské kolo, plavání a neopovrhnu ani kolektivními sporty, jako volejbal a fotbal. Přes zimu by to mohl být snowboard. Částečně se věnuji i bojovým sportům.

7) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Největší relaxace pro mě je po kvalitním tréninku návštěva bazénu. Tam samozřejmě výřivka, pára a sauna. Člověk si odpočine jak fyzicky, tak duševně.

8) Jakých dalších soutěží se chceš účastnit?

MČR bench-press v Tuchořicích u Žatce, MČR v silovém trojboji Staré Křečany

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male