1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

MS GPC 2016 - Rychlý report

Velkým úspěchem skončilo pro výpravu FČST MS GPC 2016, které probíhalo v  Knjaževaci (Srbsko) ve dnech 18. – 24. 9. 2016.  Do bojů zasáhlo 29 reprezentantů ČR,  kteří nastoupili celkem ke 41 startům. Naše výprava pak přivezla do ČR následující ocenění:

1 pohár národů: 2. místo v pohárech národů za trojboj RAW. Tato disciplína byla nejpočetněji obsazena a za prvním družstvem Srbka jsme skončili o pouhé 3,8 bodu, když jsme získali 3.972,1 bodů. Takže první místo nám uniklo jen o vlásek. Třetí byla Francie.

  • 12 pohárů za absolutní umístění: Naši borci stáli celkem 12 x při vyhlašování absolutních pořadí. Třikrát stáli na 1. příčce, dvakrát na 2. a  šestkrát na 3. Jmenný přehled najdete v přiložené tabulce výsledků týmu ČR. Jen pro doplnění kategorie Teens a Juniors byly hodnoceny v jedné skupině.
  • Evropské a světové rekordy: Naši borci vytvořili i řadu evropských a světových rekordů. zatím čekáme na tabulku s oficiálním potvrzením, takže počet prozatím neuvedeme.
  • Tituly MS. Celkem naše výprava přivezla 24 titulů MS, třináct 2. míst a tři 3. místa.
  • Libor Hurdálek pak po provedených zkouškách získal v hodnocení mezinárodních rozhodčích 1. (nejvyšší) kategorii.

Přehled výkonů je uveden v tabulce níže

Naše reprezentace zde zanechala velice dobrý dojem po bojovných výkonech všech závodníků. Všichni si tak zaslouží uznání a obdiv. Naše dámy se rozhodně neztratily a v řadě disciplín získaly cenná umístění. Vyvrcholením pak byl boj a taktizování Martiny Dostálové v trojboji RAW. Potěšujícím zjištěním je fakt, že i naše "mládež" se prosazovala, takže o budoucnost powerliftingu v ČR nemusíme mít strach. Naši "dědci" v kategorii Masters zachovávají svůj standard a dá se říci, že někteří z pohledu výkonů ani nestárnou. Nejpočetněji obsazené kategorie pak byly v Open, kde se naši borci po výborných výkonech rovněž prosazovali. Dlouho se určitě bude pamatovat výkon Petra Petráše, který v trojboji RAW dosáhl 1.115 kg v totalu a vytvořil tak 2. nejlepší výkon na světě v této disciplíně a to bez rozdílu federací.

Gratulujeme všem našim reprezentantům k výkonům a výsledkům a děkujeme za reprezentaci. Bylo mi ctí a potěšením se společně s našimi borci účastnit těchto závodů.

Co dodat? Bylo to pěkné mistrovství plné sportovních výkonů, nových zážitků a setkání s přáteli. Již se těším na další společné závody.

A k samotnému MS a místu konání:

Mistrovství probíhalo v sále místního kulturního centra. Zahájení v krojích a s kulturním programe krásně dokreslovalo místní lokalitu. Samotné město Knjaževac  leží kousek od Niše nedaleko hranic s Bulharskem. Architektura a styl jsou pro nás již trochu exotičtější a s nádechem romantiky. "Domorodci" jsou přátelští a vstřícní. Příjemné pro nás byly ceny jídla v restauracích, které jsou na 30 - 40 % našich cen. Jen pozor, co si objednáte. Guláš není ten náš známý. Fazole jsou jinak upravované a tak jsme spoléhali především na maso.

Cesta byla výborná. V celém Srbsku je provoz daleko menší.  Překvapení jsem zažil, když jsem se vracel. Při příjezdu do Knjaževace byla od Niše rozkopaná a vyfrézovaná cesta. Při návratu za týden však již byla opravená. Lekl jsem se, že jedu jinudy. Zato při návratu do ČR jsem byl rád, že naše jistoty se zachovávají. To co bylo rozkopané při odjezdu, bylo rozkopané stále a něco dokonce i rok, dva a déle. Není nad naše jistoty. Člověk hned pozná, že je doma.

Hurdálek Libor

      

 

        

  

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes474
Za měsícZa měsíc13657
CelkemCelkem1077214
Vaše IP35.153.170.189
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 32
Teď on-line
-