1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

PWL GP 2016 - Propozice

V letošním roce se uskuteční již 4. ročník Powerlifting GP. Pravidla a propozice se stále vyvíjí a i pro letošní ročník 2016 projednávala Valná hromada (11/2015) několik změn a námětů. Ty, které byly odhlasovány, byly zapracovány do Propozic PWL GP pro rok 2016, které Vám nyní předkládáme. Pro zobrazení klikni: PWL GP 2016 - Propozice. Odkaz na propozice je zahrnut i v aktualitách v záhlaví webové stránky výše.

A zde je stručné shrnutí změn.

 

  1. Do PWL GP budou zařazeny i soutěže ve dřepu a trojboji. – Důvod: Přibývají nové soutěže a takto se mohou soutěží účastnit i klasičtí „trojbojáři“. Rozšíří se tím i konkurence pro konečné vyhodnocení a seriál soutěží by tím měl být atraktivnější.
  2. Do seriálu soutěží budou zařazeny i mezinárodní soutěže pořádané v zahraničí (Karpatský pohár, ME). – Důvod: Dle minulých propozic byli právě reprezentanti diskriminováni, protože se nemohli účastnit některých pohárových soutěží (a nebo se na ni „samostaně“ připravit) z důvodu přípravy na vyšší soutěže.
  3. Nebudou se uvádět výsledky jednotlivých věkových kategorií. - Důvod: Počet soutěží i závodníků roste a zajistit i tyto výpočty je velice časově náročné. Navíc se tyto kategorie stejně nevyhlašují.
  4. Dodatkové hodnocení podle přepočtených bodů odpadá. – Důvod: Počet hodnocení podle bodů ze 3 soutěží zůstává. Při rovnosti bodů bylo jako další kritérium pro určení pořadí užíváno porovnání vyšších výsledků na přepočtené body. Toto pak diskriminovalo benčaře oproti mrtvolářům. Nyní nám do toho přibude ještě trojboj. Takže porovnání přepočtených bodů padá a bude nahrazeno body (umístěním) za 4. soutěž. Při další rovnosti bodů pak 5. soutěž atd.
  5. Do hodnocení PWL GP budou zařazeni pouze členové FČST – Důvod: Zde jsou důvody 2.
    1. Podpora a upřednostňování členů FČST. Naši členové jsou Ti, kteří tvoří a rozvíjí naši federaci a zařazením mistrovských a mezinárodních soutěží se rozšiřuje i jejich možnost na získání bodů do hodnocení.
    2. Pokud chce někdo uspět a dostat se na stupínky vítězů, musí v dnešní konkurenci absolvovat minimálně 3 soutěže. A pokud k nám tedy jezdí pravidelně na soutěže, proč se tedy rovnou nestane členem? Finančně se mu to mnohokrát vrátí.
  6. Průběh PWL GP a ceny budou financovány ze zdrojů FČST. – Důvod: FČST je na tom finančně velice dobře a je schopna bez problémů zastřešit finančné průběh PWL GP. Dále pak tímto uleví pořadatelům jednotlivých soutěží od dalších nákladů.
  7. Slavnostní vyhlášení příslušného ročníku PWL GP bude probíhat vždy v následujícím roce na předem oznámené soutěži FČST.

Věříme, že změny pomohou naši PWL GP opět zatraktivnit. Případné vaše náměty na změny mohou být zařazeny do propozic pro další ročník.

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male