1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Martina Daher - Rozhovory před MČR

Jméno: Daher Martina

Váhová kategorie: 67,5 Eqiupment + RAW

Věková kategorie: Open

Výkony: 110 - 65 - 140 (Dřep - Bench - Mrtvý tah - vše RAW)

Klub: Power Břeclav

1) Co považuješ za svůj největší úspěch v liftu?

Za svůj největší úspěch považuji MČR 2011, které se mi opravdu povedlo, předvedla jsem slušný výkon a vyhrála jej.  Na mezinárodních soutěžích vždy sbírám medaile, ale většinou mi výkon kazí veliká nervozita a stres z cestování. Samozřejmě je pěkné říct, že jsem přivezla zlato z ME v Maďarsku, ale
pro mě je velký úspěch to, že jsem byla bronzová v absolutním vítězství všech ženských kategorií.

2) Jak probíhá příprava na MČR?

S přípravou na MČR, je to letos horší. Pečlivě, jsem si rozpracovala plán přípravy na 3 a půl měsíce, který z časových důvodů,nejsem schopna plnit. Jsem ve skluzu 5 tréninků a i když se to zdá dost brzy, začínám z toho mít předzávodní stres už teď. Dala jsem si dost vysoké cíle, které prozatím plním, ale začínám se blížit k osobním maximům a je to pěkná dřina. Teď je pro mě důležité se vrhnout na stravu a suplementaci, což je pro mě ta mejtěžší část. Vypadá to, že budu o váhovou kategorii výš a tak podle toho také musí vypadat výkony. Doufám, že atmosféra bude výborná jako vloni a pomůže mi to k novým osobním rekordům.

3) Jaké jsou tvé tréninkové metody?

Na tuhle otázku, jsem více méně již odpověděla v té předešlé. Trénuji tvrdě, ale málo. Jedu svůj vlastní systém. Ale to je, ale "výrobní tajemství".

4) Kdo jsou tvoji tréninkoví partneři?

Měla jsem tréninkovou partnerku, minulý rok, tu všichni znají, ale bohužel už nezávodí. V zimní přípravě jsem měla občas tréninkového partnera, ale teď i to
skončilo. Od teď jedu sama. Domovský oddíl je moc daleko a tak je to pouze na mě samotné. Ve fitku se většinou někdo na jištění sežene, ale v posledních
měsících přípravy to bude velký problém, nemá mě kdo nacpat do dresu na bench, ještě že chodím trojboj RAW, ale i tak to bude asi bída. Při maximech musíte mít za sebou někoho komu věříte a toho já teď nemám. Má to jen jednu výhodu, musím to prostě dát, jinak mě zátěž rozplácne jako papír. Na tréninkovém partnerovi chci zapracovat, bez toho to prostě nejde.

5) Kdo ti je největší oporou v přípravě?

Největší oporou ve sportu jsem sama sobě. Dělám to pro sebe a proto nad sebou musím udržet bič Já. Sama jsem velký drive pro mých cca 500 členek ve fitku, tak to musím zvládnout i sama se sebou, ale věřte mi že to nemám lehké. Mám miliony výmluv a spoustu sebekritiky. Jsem bojovník. Velký fanda je samozřejmě tatínek, ale ten tomu bohužel moc nerozumí, jen se těší z medailí, které vozím. Bohužel mateřský oddíl Power Břeclav je daleko a tak spolu prakticky netrénujeme, ale musím říct že parta je tam bezvadná, na jedničku.

6) Věnuješ se i doplňkovým sportům a jakým?

Na doplňkové sporty příliš času nezbývá, ale jelikož je to jedna z  náplní mé práce, tak přecvičuji fitnes, aerobky, trx, cardia, bodycombat a různé intenzivky. Občas si jdu zaběhat a snažím se o co nejvíc pěší turistiky s mojí čtyřnohou láskou, máme za sebou už pár pěkných výstupů, patří mezi ně i některé tisícovky. Momentálně se psem trénujeme na tahání břemen a obran. Je šikulka po paničce a tak i ona letos bude poprvé závodit, nezdá se to, ale je to dřina, přijdu vždy víc strhaná než ona.

7) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Největší záliba, jak už jsem se zmínila, je moje fenka amerického stafordšírského teriéra, nejkrásnější pes na  světě samozřejmě. Relaxuji většinou doma na pohovce, jestli mi teda rozumíte.....Občas i nějaká ta  regenerace sauna, bazén a masáže. Málem bych zapomněla na jídlo to můžu pořád.

8) Jakých dalších soutěží se chceš účastnit?

Letos mám naplánované MČR FČST v Trutnově, Army strongmana v Břeclavi,  ME GPC Slovinsko a MS GPC na Slovensku, to je základ. Dál půjdu nějaké pohárovky. Hodně mě láká mezinárodní mistrovství v mrtvém tahu taktéž na Slovensku, to je totiž moje nejoblíbenější disciplína a mezi tím se uvidí,  jaké soutěže se časově hodí. Chci jich jít letos hodně, stále ještě nejsem  úplně vyzávoděná cca tak 8-12 soutěží.

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male