1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

Rozhovor s pořadatelem Aminostar MČR FČST

Dne 14.4.2012 se Trutnově uskuteční MČR FČST. Pořádáním byl pověřen SK Powerlifting Trutnov.  Dnes se ptáme  ředitele soutěže Martina Hurdálka a hlavního pořadatele Pavla Hurdálka, jaký je stav přípravy MČR a jaká je nálada v Trutnově.

1)  Jak probíhá příprava MČR 2012?

Příprava probíhá dobře a vše jde zatím podle plánu.  Propozice jsou vydány.  Je připraven návrh na medaile. Místnost je  zajištěna. Občerstvení v místě je rovněž zajištěno. Podpůrné programy již naplňuje ICT mág Luděk Kalenský. Ústředním logem MČR opět bude trutnovský drak. Jsou již zajištěni i sponzoři.  Potěšující je, že na MČR spolupracují i ostatní kluby FČST a to více než v minulých letech. Mediálním partnerem bude Český rozhlas Hradec Králové.

2) V roce 2011 bylo MČR na dva dny letos na jeden. Jaký je důvod?

V roce 2011 byly původní představy o počtu závodníků z některých klubů dosti nadsazené. Celkový odhad pak dělal až 80 soutěžících. Z toho důvodu jsme jej připravili na dva dny. Konečný počet by se však dal zvládnout v jednom dni.  Letošní situace je pomalu obrácená. Náš původní odhad byl kolem 55 závodníků. Jiní odborníci dokonce odhadovali  20 až 30. Dnes to vypadá přes 60 lidí. Naším cílem však je udržet to na jeden den. Důvodem je snaha o snížení nákladů na pořádání MČR a to jak u pořadatele tak u soutěžících. Jeden den navíc stojí vás i soutěžící další desetitisíce korun.  Co si budeme namlouvat, přetrvávající krize hospodářství zasáhne všechny oblasti a powerlifting bude první na řadě.  Raději ušetřené prostředky necháme závodníkům, aby měli základ pro přípravu a výjezdy na mezinárodní závody, než to manifestačně utratit na vnitrorepublikových podnicích.

3) Letos pořádáte MČR v benchpressu a trojboji v jedné soutěží.  Proč?

No na rovinu, počet lidí, kteří pojedou jen benč je minimální tak  do 10 lidí. Zbytek, to je cca 50 lidí, se bude připravovat na dva závody a shánět finance na účast na dvou soutěžích. I díky tomuto se nám podařilo snížit startovné až na 350 Kč a soutěžící ušetří i další výdaje za cestovné, ubytování a pod.

Dalším důvodem je změna priorit FČST.  Zájmem FČST je, aby se naši členové mohli účastnit především mezinárodních soutěží. Takže v květnu je čeká ME a v září MS. Takto se připraví na jedno MČR a vrchol si mohou plánovat na ME GPC ve Slovinsku, které je pro ně lokálně i finančně velice dostupné, stejně jako MS
na Slovensku. Další možností jsou i ME a MS WUAP. Pro naše členy a rozhodně i pro FČST samotné bude zajímavé, pokud vyjedou soutěžící na dvě ME a jedno MČR než obráceně. Myslíme, že to zní logicky. Toto vše jsme vlastně prodiskutovali a dohodli na naší první Valné hromadě v roce 2011.

Důvodem pořádání obou disciplin v jedné republice tedy nejsou okolnosti mimo nás, ale rozhodnutí naše a vedení FČST, které s námi úzce spolupracuje.

4)  Jak vnímá připravované MČR FČST samotné město Trutnov?

Republiku zde již pořádáme po čtvrté v řadě. Máme vybudovány solidní vztahy s městem, sponzory a obchodními partnery. Lidé již vědí, co to je powerlifting. Co si však budeme namlouvat, není to ale sport číslo 1. Tím je v Trutnově basketbal, fotbal a hokej, kde trutnováci dosahují významných úspěchů. Snažíme se tady prosadit i powerlifting a za ty čtyři roky se  nám to dost podařilo.

5) To je srozumitelné. Letos však budou v Trutnově dvě republiky, jak to vidí veřejnost?

Veřejnost to nerozlišuje. Pro ni je to vše zase powerlifting. Takže to je vlastně dobrá  reklama a propagace i pro nás. V Trutnově to tak posiluje pozici liftu, což velice vítáme. Jiná situace je u lidí již znalých prostředí. Zde nám druhé MČR začíná dělat problémy, ovšem jiné než  si pořadatel  původně  představoval (a vlastně i my). Začínají nám volat z vedení města, že s námi nemůžou mít nic společného z důvodu nevhodných osob účastnících se MČR (nevíme, jak jinak to slušně napsat). Byli jsme nuceni vše uvést na pravou míru,  že nás se to netýká a že pokračujeme ve standardech, které jsme zde nastavili. Na stejné věci se ptají i někteří sponzoři.  Dnes již vědí, že naše priority a cíle jsou odlišné.

Myslíme však, že i toto zvládneme, protože za ty roky zde již důvěru máme, víme co chceme a máme veliký a dobrý kolektiv v našem klubu a jak jsme řekli, pomáhají nám i ostatní kluby.

6) Co byste ještě sdělili všem zájemcům o lift?

Že je u nás v Trutnově rádi přivítáme a všem, kteří se již rozhodli přijet, přejeme pohodovou přípravu.

Martine a Pavle, děkuji za rozhovor, držím palce a přeji hodně úspěchů.

HL

 

 

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes483
Za měsícZa měsíc12750
CelkemCelkem1076307
Vaše IP44.192.132.66
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 36
Teď on-line
-