1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

MS GPC 2012 - Informace 1

 Ke dni 19.7.2012 je ve schválené nominaci na MS GPC 33 reprezentantů ČR (FČST). Od pořádání Aminostar MČR FČST v Trutnově bylo uděleno členství 11 novým závodníkům, kteří se představí na MS. Z nich se 1 účastnil Aminostar MČR a má nominační závody absolvované a 10 se účastní dodatečných nominačních závodů ve Volyni nebo Vrchlabí.

Pro jistotu přinášíme souhrn základních informací k organizaci MS GPC.

1)     Nominační listina a přihláška na MS GPC budou zaslány vedením FČST. Nemusíte tedy nic posílat.

2)     Soutěžící přihlášení k 19.7.2012 již byli u pořadatele MS přihlášeni.

3)     Doplnění nominace je dále možné a to až do dne konání soutěže. Ti, kteří podají nominaci ještě do 10.8. budou platit normální startovné. Přihlášeným po tomto termínu se startovné zvyšuje o 30 EUR, viz: Propozice MS. Pokud e rozohodnou další k reprezentaci, nahlašte se přes vedoucího klubu.

4)     Soutěžící si sám uhradí startovné do 10.8.2012. Při úhradě po tomto termínu (případně na místě) se zvýší startovné o 30 EUR. Výši startovného a identifikační údaje účtu naleznete v propozicích MS, viz. Propozice MS

5)     Účastníci MS si sami zajistí ubytování, viz: Ubytování na MS

6)     Na MS je možnost účastnit se rautu (sobota 22.9.2012 od 21:00).  Banket je zadarmo na náklady pořadatele. Zájemci zašlou informaci na L.Hurdálka, který předá přihlášku pořadateli se startovní  listinou, viz. Propozice

7) Další postupně aktualizované informace k MS naleznete na stránkách Slovenské asociace silového trojboje, viz. SAST

Dále přinášíme i základní přehled o vybavení a pravidlech odlišných od IPF popř. WPC (WUAP):

1)     Jsou povoleny vícevrstvé dresy.

2)     Na benchpress jsou povoleny openbacky. Záda však musí být zakrytá. Pro tento případ je pod dres povoleno tričko bez rukávů.

3)     Maximální povolená délka bandáží na kolena je 2,5 m.

4)     V RAW jsou povoleny: Opasek, bandáže na zápěstí a pro dřep bandáže na kolena (2,5 m),

5)     Při benchpressu je povoleno pokládání činky až pod hrudník (na břicho). Osa se nesmí dotknout opasku.

6)     POZOR! Dřepy se provádí z monoliftu a po odebrání činky se se již nesmí chodit. Důležité především pro soutěžící z IPF, kteří po odebrání činky ze stojanu chodí. Zde je to neplatný pokus. Srovnání nohou je povoleno, pokud nedal rozhodčí povel „Squat".

Přehled povelů pro jednotlivé disciplíny

1)      Povely pro dřep jsou dva. Když se soutěžící ustálí s činkou na zádech provede oční kontakt s hlavním rozhodčím a ten následně dá pokyn „Squat". Na tento pokyn soutěžící zahájí dřep. Po dokončení dřepu následuje druhý pokyn „Rack – Odložit" a po tomto pokynu je možno činku odložit.

2)      Povely pro benchpress jsou dva.  Po odebrání činky zahájí závodník pokus bez povelu. Po zastavení činky na těle závodníka dá rozhodčí povel „Press". Po povelu zahájí závodník tlak činky vzhůru (nesmí se trefit do povelu). Po propnutí rukou odkládá závodník činku až po povelu „Rack".

3)      Na mrtvý tah je pouze jeden povel. Soutěžící zahájí pozved bez povelu. Po narovnání dá rozhodčí povel "Down". Po tomto povelu soutěžící odkládá činku. Činka se nesmí pustit a musí být po celou dobu odkládání pod kontrolou.

Pro další pravidla čtěte: Pravidla ST 

Nechci Vás podceňovat, ale především pro nováčky jsem sepsal těchto pár základních informací. Třeba se budou hodit.

Přeji všem pohodou přípravu, dostatek energie a kopu síly.

V případě dotazů, volejte, pište.

Na společné setkání s Vámi všemi u lifu se těší

Hurdálek Libor

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male